
Notícies d'actualitat del Departament de Justícia
dijous, 26 de novembre del 2009
Vaga del personal sanitari penitenciari

dimarts, 17 de novembre del 2009
dissabte, 14 de novembre del 2009
ÈXIT DELS ADVOCATS PENALISTES DE CSI-F

ÈXIT DELS ADVOCATS PENALISTES DE CSI·F
En data 16 de Juny d’enguany, el jutjat penal número 5 dels de Barcelona ha condemnat l’intern CESAR R. T. com autor d’un delicte d’atemptat a una pena d’un any i dos mesos de presó i a dues faltes de lesions per les que pagarà 10 dies de localització permanent per cada una.
Igualemnt l’intern ha d’indemnitzar els funcionaris en 3000 euros a un d’ells i als altres en 210 euros.
Aquest tema ha estat portat pels nostres serveis de defensa penal i hem exercitat l’acusació contra l’intern.
Val a dir que el que te de curiós aquest cas és que des del “sindicato mayoritario” se li va dir al funcionari més perjudicat per les lesions que si volia acusar s’ho havia de pagar ell ( els fets van passar quan hi estava afiliat ), la CSI·F va fer-se càrrec del tema perquè pensem que en un cas com aquest hem d’ajudar els companys.
UNA SENTÈNCIA D’UN JUTJAT DE BARCELONA TREU ELS COLORS ALS SIGNANTS DEL SISÈ CONVENI

UNA SENTÈNCIA D’UN JUTJAT DE BARCELONA TREU ELS COLORS ALS SIGNANTS DEL SISÈ CONVENI
La sentència ha estat dictada al mes de juliol de 2009 pel jutjat número 3 del social de Barcelona al procediment número 101/2009 i fa referència a l’aplicació del complement de l’article 37 del VI conveni a un col.lectiu de monitors de formació ocupacional que no el cobra.
Dir per començar que la sentència no ha donat la raó als treballadors però que el jutge entén que hi ha raons de “ justícia social “ que farien necessari que cobressin aquest complement ja que fan les mateixes tasques que els Monitors que sí el cobren, aspecte aquest que el jutge dona per acreditat. Ara bé, el jutge entén que si el conveni no ho preveu ell no pot decidir-ho.
Aquesta sentència ha estat recorreguda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Esperem que aquestes raons de justícia social que fins un jutge veu puguin també , ser vistes pels signants del conveni, els quals, per cert , estant citats a judici no es van ni dignar a anar-hi.
A TOTS ELS TREBALLADORS LABORALS DELS CENTRES PENITENCIARIS

¡¡BENVINGUTS COMPANYS!!
Em dirigeix-ho a vosaltres per a posar-vos en compte de la situació que ens troben els laborals que treballem a presons.
Per una banda, ens troben que no estem reconeguts, protegits ni tutelats per a Justícia com seus treballadors deixant-nos en mans d’altres Administracions de la Generalitat i de les Direccions dels Centres Penitenciaris que facin de nosaltres ho que vulguin, qui ens donen ordres fora de context, que ens obren expedients, qui ens gestionen la nostre vida laboral deixant al marge el VI conveni col·lectiu etc.
Això va més lluny quant el Departament de Justícia vol acomiadar a més de 50 treballadors de presons per que diuen que no tenen diners, en canvi, fa més de 4 anys que te treballadors sense activitat per que ells volen, així funciona l’Administració de Justícia.
El Departament de Justícia te que proveir de roba de treball als seus treballadors, i alguns treballadors mai han tingut roba de treball, i quan es va signar un acord l’any 2008 sobre aquest tema, amb entrada en vigor el mes de maig del
Aquest departament és denunciat per varis treballadors per: contractes irregulars, per fer-les treballar més hores de les que han signat en el seu contracte de treball, per no pagar el triennis, per no pagar les pagues extres adequadament, per desigualtat de complements entre companys del mateix col·lectiu i per no fer la reducció de jornada a col·lectius a l’estiu. Totes aquestes demandes ja hi són guanyades, i d’altres són al Tribunal Suprem.
En quant l’excés d’hores treballades per als monitors d’FPO dels centres penitenciaris el Departament no ho volia reconèixer, de fet el judici que tenim dintre de dos mesos sobre aquest tema ho confirma. Fa més de 2 anys que aquestes treballadors van dir que feien més hores de les que li corresponien, alguns sectors no ho volien entendre. La realitat és molt tossuda.
Companys!!, nosaltres no combreguem amb rodes de molí, i lluitarem per tots als nostres drets on sigui necessari.
EL CSI·F SEMPRE SERÀ AL TEU COSTAT LLUITANT PELS TEUS DRETS
Salutacions
Manuel Mallo (C.P.H.B.)
Delegat Sindical del CSI·F
A TOTS ELS MONITORS D’FPO QUE TREBALLEN A JUSTÍCIA

¡¡HOLA COMPANYS !!
Em dirigeix-ho a vosaltres per posar en el vostre coneixement la situació que ens troben davant dels interessos del CIRE i de la irresponsabilitat de l’Administració de Justícia en vers als seus treballadors.
El CIRE té l’interès de desfer-se gairebé de 50 treballadors que són contractats pel Departament de Justícia, però que fan tasques competencials que va traspassar aquest departament al CIRE, que no vol oferir formació competencial d’aquells treballadors que no li agraden, demanant-li al Departament el acomiadament dels mateixos, i així el CIRE poder fer més tranquil·lament l’explotació del negoci sense ningú que li posi traves a les seves imposicions inquisidores. Des de el CSI·F lluitarem en tots els fronts perquè això no succeeixi, serem sempre al vostre costat defensant-vos front les injustícies i atropellaments que fan alguns càrrecs que gestionen aquest negoci.
HISTÒRIA
Des de fa més de 40 anys el Departament de Justícia ja formava com mida de reinserció a les persones privades de llibertat, i entres altres llocs de desenvolupament de la formació, es troba CP de dones de Barcelona. I a les hores no teníem finançament Europeu, els professionals eren contractats a jornada complerta i formaven part de l’equip educatiu i formatiu, que estava format pel trinomi de: educadors, mestres d’escola i mestres de taller. El estat central, i després la Generalitat de Catalunya quan va assumir les competències de Justícia, entenien que la reinserció d’aquestes persones passava per l’educació i formació, per això havia pressupostos per el seu desenvolupament.
SITUACIÓ ACTUAL
Els objectius son els mateixos que abans, aquests membres de la societat que som privats de llibertat han de seure reconduïts i formats per que puguin ser integrats en el mont social i laboral perquè es sentin independents i solidaris com qualsevol ciutadà comú.
Les eines tècnicament haurien de ser les mateixes per portar a terme aquests objectius, i de fet hi són, teòricament, però a la pràctica no és així ja que es troba el negoci per davant dels objectius.
Mentre que tot va dependre de justícia con administradora dels pressuposts i executora del programa tot va funcionar bé, inclòs quan treball va començar a gestionar els diners del finançament que venien del Font Social Europeu per a aquest projecte. En aquest moment treball feia visites als centres on s’impartien aquestes activitats velant per que els diners arribessin als alumnes.
A les hores el CIRE portava els tallers de producció a les presons, però quan van adonar-se que això dels cursos d’FPO també podria ser negoci es van fer càrrec d’ells, aquí ho hem fastigiat tot; ¿Per què va passar això? -per negoci- Ho explicarem, tranquils.
Com tot negoci, els guanys radiquen intrínsicament en el volum, quan més facturem més guanys tenim, per tant fem més cursos a presons, i per que no també a Justícia Juvenil -si el negoci és el negoci- hores d’ara, treball ja no vigila l’eficàcia de la inversió dels diners de formació, el monopoli es total del CIRE, justícia passa ‘un tupido velo’ i aquí no passa res. ¿Quan surt el problema? quan no arriben els materials per impartir la formació, justificant-lo sempre dient-nos que no n’hi han diners, abans havia diners, on són?. A les hores de fer les contractacions dels treballadors tampoc n’hi han diners, per tant contractem-los per hores a presons, i amb contracte fix si és per a Justícia Juvenil, els alumnes de presons no tenen dret a rebre una formació adient, i els professionals mengen menys, y tampoc tenen perspectives de futur, per tant no tenen dret a tenir seguretat laboral. Però això no acaba aquí, res més llum d’això. Quan el CIRE vol fer la contractació d’un professional d’FPO per a presons, ho demana al Departament de Justícia i aquest ho contracta a temps parcial, amb un contracte d’obra i serveis i tutelats els seus drets i obligacions pel VI conveni col·lectiu de la Generalitat de Catalunya, però qui mana realment en aquests treballadors -el CIRE- que te un conveni propi pels seus treballadors, que per cert, guanyen un 30% més que aquests contractats per Justícia per desenvolupar el seu negoci -així es fan els negocis-.
Aquests treballadors a presons estan totalment desemparats, deixats de la ma de Deu. Justícia els contracta, el CIRE els explota laboralment, i si no accepten els amenaça amb informar negativament d’ells i demanar l’acomiadament, i si fos necessari fer falsificacions de documents també ho demana, l’important aquí es que arriben els diners a les butxaques del CIRE. Les direccions dels centres no els reconeixen com treballadors baix la seva organització laboral creant problemes quan demanen els seus drets, però si els reconeixen per obrir-los expedients disciplinaris.
I per últim, per si tot això fos poca cosa, és el CIRE el que li diu al Departament de Justícia que acomiadi un grup determinat de professionals.
COMPANYS, AIXÒ NO ES POT TOLERAR MÉS, UNITS GUANYAREM, EL CSI·F ESTÀ AMB NOSALTRES.
DEMANEM
- Un contracte de treball fix i a temps complert.
- Un tracte digne dintre del nostre lloc de treball.
- El reconeixement professional com requereixen les nostres competències.
- El descans laboral a mitja jornada.
- La roba de treball adient per el desenvolupament de nostre feina.
- Ni un acomiadament d’aquests treballadors.
Salutacions,
M. Mallo (La Modelo)
Delegat sindical de laborals de presons CSI·F
ELS MONITORS D’FPO ALS CENTRES PENITENCIARIS

Els monitors d`FPO que treballen als Centres Penitenciaris tenen com funció principal donar una formació adient a les necessitats i inquietuds professionals dels demandants.
Per a donar a terme aquest objectiu, aquests treballadors amb de seure contractats a jornada complerta i reconeguts per la Direcció dels Centres Penitenciaris dintre de l’equip multidisciplinari com és recollit al reglament penitenciari, per així podré desenvolupar les seves competències de forma adient dintre del organigrama de funcionament dels centres penitenciaris.
Que els materials i les eines pel desenvolupament de la formació han d’arribar en el moment adequat pel desenvolupament de les activitats formatives. Aquestes elements han de seure de qualitat i actualitzats al mon professional de les especialitats formatives que es desenvolupen en aquestes centres.
El Departament haurà de promoure la formació adient per aquests professionals con així és reflexa al VI conveni col·lectiu de la Generalitat de Catalunya. (40 hores de formació anuals).
La Administració de Justícia ha d’equipar als seus treballadors amb de elements de protecció adients als riscos laborals a qui son esposats diàriament.
Han de tenir un descans de
El CSI·F SERÀ SEMPRE AL VOSTRE COSTAT PER LLUITAR PER TOTS AQUEST DRETS.
Salutacions
M. Mallo (La Model)
Delegat sindical de laborals de presons CSI·F
CONTENCIÓS PER TOT EL MAL QUE UGT,CCOO I CATAC VAN CREAR ALS FUNCIONARIS

100 EUROS, EL RECURS CONTENCIÓS PEL MAL QUE UGT, CCOO I CATAC VAN CREAR ALS FUNCIONARIS QUE NO ELS COBREN
Recentment un dels sindicats representatius ens ha sorprès tot dient que és condició 'sine qua non' per a ells que els funcionaris que no cobren els 100 € passin a cobrar-los. No deixa de ser curiós que els qui van crear la diferència i que van demanar que es votés a favor d’establir aquesta diferència retributiva ara, desbordats, diguin que lluitaran per acabar amb la diferència. Benvinguts al club companys, nosaltres ho fem des que vosaltres vàreu signar.
Ara bé com ja sabeu únicament és CSI·F qui està demanant que, a banda de que es cobri els 100 € cada mes es pagui als perjudicats els 100€ deixats de cobrar des que vàren entrar a treballar.
Aquesta reivindicació de CSI·F afecta a tots aquells que vàren entrar a treballar amb posterioritat a l’entrada en vigor de l’Acord 2006-2009.
Un exemple pot aclarir-ho millor, si vas entrar a treballar el febrer de 2007, ara, setembre de 2009 et deuen:
a) 3100 € ( 100 € per cadascun dels mesos treballats)
b) Els interessos legals d’aquestes quantitats
c) i més l’aplicació a les pagues extres d’aquests anys d’aquestes quanties.
Aquest és el mal real que s’ha creat a cada funcionari, i que es segueix creant, no sabem si demanar aquests diners és també o no “ condicio sine qua non”
CSI·F ja ha interposat, ara, setembre de 2009, al menys 10 recursos contenciosos administratius reclamant aquestes quantitats, reclamació que és absolutament gratuïta pels nostres afiliats, i que seguim fent
L’administració ja ha dit que no ho pagarà i ara són els jutges els que han de decidir.
Penseu que només es pot reclamar les quantitats que es deuen 4 anys enrere, per tant, cal tenir cura i no deixar perdre aquests diners.
Si “el sindicato mayoritario” posa en marxa aquesta campanya judicial amb els seus lletrats també ens alegrarem, ja que quans més serem més força farem.
CSI·F defensa els drets dels funcionaris penitenciaris, AFILIA’T
dijous, 12 de novembre del 2009
VAGA DEL PERSONAL SANITARI

VAGA DEL PERSONAL SANITARI
El proper dia 26 de novembre, el personal sanitari penitenciari està convocat a realitzar una vaga en defensa de l’estabilitat del seu lloc de treball.
La vaga es realitzarà de 13 a 15 hores i de 19 a 21 hores.
Així mateix, es farà una concentració el mateix dia 26 de 13:30 a 14 hores davant la Conselleria de Justícia a la cruïlla dels carrers Pau Claris i Casp.
Els motius de la vaga son:
Està aturat tot el procés de consolidació de llocs de treball.
No es té constància de en quina situació es produirà l’aplicació del Decret d’adscripció funcional del personal sanitari penitenciari i de justícia juvenil a l’ICS. En concret en el que afecta a tot el personal interí.
No es coneixen les condicions de funcionament de les borses de treball. Si seran específiques per al personal penitenciari o es farà comuna amb la resta de personal de l’ICS.
Tothom a la concentració en solidaritat amb els companys sanitaris.
Barcelona, 11 de novembre de 2009
INFORMA SERVEIS JURÍDICS

CSI·F AMPLIA ELS SEUS SERVEIS JURÍDICS
Dins de la nostra política d’oferir-vos els millors serveis possibles us anunciem que ampliem els nostres serveis jurídics, amb nous advocats penalistes reconeguts a nivell estatal i molt coneguts a Presons on han participat amb diferents procesos amb gran èxit.
L’acord ens permet reforçar el nostre servei d’assistència i defensa penal del que es beneficien els nostres afiliats de presons, així com d’actuació contra els interns que agredeixin a funcionaris, que, com sabeu, és totalment gratuït.
L’acord respon també a la necessitat d’oferir més i millors serveis a una part del sindicat, la secció de presons de CSIF, que està creixent de manera continuada.
AFILIAR-SE A CSIF-PRESONS VAL LA PENA
TREBALLEM PER LA DEFENSA DELS TEUS DRETS
Barcelona, 9 de novembre de 2009
dimecres, 11 de novembre del 2009
ALQUILERES PARA EL 2010
El Govern se gastará 249 millones en el alquiler de inmuebles en 2010
Publicado el 10-11-09 , por C. De Angelis. Barcelona
La Ciudad Judicial y las prisiones sitúan al Departament de Justícia en primera posición en el pago de rentas. La Generalitat también arrenda comisarías, institutos, oficinas y aparcamientos.
El Govern gastará el próximo año 249 millones de euros en el alquiler de inmuebles, desde oficinas hasta comisarías, institutos y prisiones. En total, las oficinas y edificios alquilados –también se contabiliza algún aparcamiento– suman al menos 1,2 millones de metros cuadrados de superficie.
Según consta en el proyecto de Presupuestos de la Generalitat para 2010, el Departament de Justícia es, con diferencia, el que destinará más recursos al alquiler de inmuebles, muy especialmente debido al canon que debe hacer frente por la Ciudad Judicial de Barcelona y L’Hospitalet. La Conselleria que dirige Montserrat Tura pagará arrendamientos por 97 millones de euros, así como unos gastos vinculados de 0,58 millones de euros. Solo la Ciudad Judicial supone 40,6 millones en 2010.
El segundo alquiler más elevado para el Govern es el del centro penitenciario Brians 2, también de Justícia, con una renta anual de 10,07 millones, mientras que el tercero, que sufraga Interior, Relacions Institucionals i Participació, corresponde a la comisaría central de los Mossos d’Esquadra en Sabadell, con un alquiler anual de 8,6 millones. Todos estos edificios se han financiado con el sistema del derecho de superficie, lo que supone que las constructoras han adelantado el dinero y ahora la Generalitat debe devolvérselo en forma de canon anual.
Destaca también la renta de 4,9 millones al que hace frente Acció Social i Ciutadanía para el alquiler de su sede en la plaza Pau Vila de Barcelona. También está de alquiler Política Territorial i Obres Públiques en su sede central de Josep Tarradellas, 2-6, edificio por el que pagará 4,7 millones en 2010.
Fuera de Catalunya, destaca el arrendamiento de unas oficinas de 250 metros cuadrados en Bruselas (Bélgica) por parte del Departament de Presidència para las dependencias de la delegación del Govern ante la Unión Europea. La renta por las oficinas asciende a 592.023,8 euros, lo que equivale a 2.368,1 euros por metro cuadrado.
No queda recogido en la memoria de arrendamientos y compras de inmuebles, en cambio, el coste anual por el alquiler de las sedes del Govern en el extranjero, ubicadas en París, Londres, Berlín, Buenos Aires y Nueva York.
Fuentes de Vicepresidència no aclararon ayer el motivo por el que estos costes, que el titular del departamento, Josep Lluís Carod Rovira, nunca ha querido revelar, no figuren en dicha memoria de los Presupuestos.
Desde hace varios años, el Govern ha emprendido un proceso para abandonar alquileres en favor de los inmuebles en propiedad. En esta estrategia se inscriben, entre otras operaciones, la compra de la sede de Economia en el número 639 de la Gran Via de Barcelona y la adquisición del complejo Ecourban, en el distrito 22@.
En los últimos años se han contabilizado otras operaciones de este tipo, como la adquisición del edificio Fòrum de la calle Taulat de Barcelona, la de la antigua sede de Agbar en el paseo Sant Joan y la sede de Treball, en el número 148-150 de la calle Sepúlveda. La sede del Centre de Telecomunicacions i Societat de la Informació (Ctti) en L’Hospitalet, adquirida a Proinosa, o el nuevo edificio corporativo de Gestió d’Infraestructures (Gisa) y FGC, en la Via Augusta, son otros ejemplos de este proceso de concentración inmobiliaria.
dilluns, 9 de novembre del 2009
EXIT DELS SERVEIS JURÍDICS

REDUCCIÓ DE JORNADA, CONCRECIÓ DE LA FRANJA DE TEMPS
El passat 3 de Novembre al Jutjat Contenciós Administratiu 7 de Barcelona ( RECURS 389/2009) es va guanyar un recurs referit a un tema on l’Administració havia negat a una treballadora la concreció de la franja de temps en que podia fer la reducció.
En l’acte del judici fet l’advocada de l’administració va reconèixer que l’administració donava la raó a la funcionària .
El tema venia del fet que a la funcionària se li va donar una reducció que va demanar per tenir cura d’un fil però l’administració va dir que la reducció no es podia fer en la franja que ella demanava.
El Jutjat 7 ja ens va donar la raó en les mesures cautelars i des de l’estiu la funcionària gaudia de la reducció en el temps que va demanar.
Finalment ho hem aconseguit de manera definitiva.
Ens trobem davant d’un important precedent ja que això suposa que , son els funcionaris /àries que demanen la reducció per raons familiars els qui han de fixar el moment en que la reducció es du a terme i l’administració no pot condicionar la reducció i el moment del seu gaudiment a les necessitats del servei.
TREBALLEM PER LA DEFENSA DELS TEUS DRETS
Barcelona, 9 de novembre de 2009
diumenge, 8 de novembre del 2009
VIRUS INFORMATICO
JUDICIAL | Podría tratarse de un 'troyano'
Un virus informático inutiliza el sistema de las prisiones de Brians 1 y Brians 2

Imagen de la prisión de Brians II, en Sant Esteve Sesrovires. | Antonio Moreno
- El ataque ha afectado a los sistemas de cárceles como Brians 1 y Brians 2
- Su influencia se ha notado en otros sectores de la cartera de Montserrat Tura
- Los sindicatos ven muy 'peligrosa' la debilidad informática del Departament
Javier Oms | Barcelona
Un virus informático ha dejado inutilizado durante al menos tres días el sistema con el que trabajan a diario empleados y funcionarios del Departament de Justícia de la Generalitat.
El ataque, que según fuentes consultadas por ELMUNDO.es podría responder a un 'troyano' -es decir, activado a voluntad una vez se ha logrado introducir en el sistema escogido como 'víctima'-, además, no sólo habría afectado a tareas administrativas del departamento, que incluye todo tipo de trámites judiciales, sino que ha llegado a golpear directamente al funcionamiento de los centros penitenciarios de la Generalitat.
Así ha sucedido, al menos, en las prisiones de Brians 1 y Brians 2, que desde el miércoles y hasta este mismo viernes, todavía con restricciones, no han podido acceder a su sistema por los efectos del mencionado virus, tal y como han confirmado hasta tres fuentes penitenciarias distintas a este medio.
Aunque se desconoce hasta dónde ha logrado introducirse el programa, lo cierto es que los trabajadores han tenido que lidiar con trámites tan importantes como organizar el traslado de presos o gestionar permisos sin la ayuda de un sistema que recoge todos los datos confidenciales, así como las fichas judiciales de los internos.
Los responsables de comunicación del Departamento de Justícia, insistentemente consultados por este medio, no han facilitado ninguna explicación ni han entrado a confirmar o desmentir esta información.
La invasión informática, cuyo origen y objetivos se desconocen, ha obligado, además, a trabajadores de otros departamentos de la consejería dirigida por Montserrat Tura a retrasar algunas de sus tareas diarias, con la ralentización y molestias que ello supone para uno de los departamentos que más trámites debe asumir en su día a día.
Información sensible
Los problemas registrados a lo largo de estos dos últimos días, eso sí, han despertado la inquietud de los trabajadores, cuyos representantes consideran "muy peligroso" que una cartera tan sensible como Justícia carezca de un sistema de protección de absoluta confianza para evitar invasiones de este tipo, sean o no acciones premeditadas de algún 'hacker'.
Consultado por este medio, el coordinador de Prisiones de Comisiones Obreras (CCOO), José Antonio López, ha tachado de "inaudito que se trabaje con niveles tan bajos de seguridad en un departamento que tiene en sus manos información tan delicada".
Cabe recordar que el Departamento de Justicia se responsabiliza desde la gestión ordinaria y económica del sistema judicial de toda Cataluña, hasta la Secretaría de servicios penitenciarios, que incluye el control de todas las prisiones, así como los datos de todos sus empleados e internos.